חקירות בינלאומיות

בכפר הגלובאלי של היום, הקשרים המשפחתיים, החברתיים והעסקיים גולשים בקלות למקומות רבים בעולם.

למעשה, כל סוג של חקירה שקיים כיום במשרדנו, יתכן וצריך לנהל אותה גם בארץ זרה.

אין זה אומר שחוקר חייב מיד לקחת טיסה ולטוס לאותה ארץ, אבל מה שכן חייב וכדאי שיהיה מישהו בעל נסיון רב באיסוף מידע בארצות שונות, בהן חוקי "המשחק" שונים והיכולות המבצעיות מוגדרות שם בצורה אחרת לגמרי.

אנו כאן כדי להסביר את היתרונות והחסרונות בחקירה בחו"ל, ומה האופציות שעומדות לרשותכם.

סוגי חקירה בחו"ל

כל סוג של חקירה שחשבת עליה בארץ, יכולה להתנהל גם בחו"ל.

מה יש לקחת בחשבון ?

  • לכל ארץ יש את החוקים שלה – זה יכול לפעול לטובה או לרעת מזמין החקירה.
  • בארצות הברית מאגרי מידע רבים גלויים ופתוחים לציבור וזה פועל לטובת הלקוח.
  • ברוסיה מותר לאסוף מידע אבל אסור לנהל מעקבים בכלל. שימוש במצלמה סמויה נחשבת עבירה של ריגול.
  • יש ארצות באירופה, בו צריך לקבל את אישור האובייקט שמותר לעקוב אחריו. כן…. אבסורד…. אבל זה קיים.
  • וכן הלאה….
  • כל מדינה אחרת בעולם גדולה משמעותית מישראל, והמרחקים יכולים לעשות את ההבדל. זה יהיה לא סביר להשתמש בחוקר פרטי מברלין, בשביל חקירה במינכן. זה רחוק עבורו אפילו שהוא נמצא באותה ארץ.
  • המנטאליות שונה ממקום למקום, אבל עד היום, מנסיון של 30 שנות פעילות, בשום מקום לא ראיתי את המנטאליות הישראלית.

כמעט בכל מקום שמשרדנו פעל בו במהלך השנים זיהינו מין "שמרנות" חקירתית, והתנהלות זהירה יתר על המידה. זאת התנהלות שלא פועלת לטובת מזמין החקירה / הלקוח.  

במעקב שניהלנו בשבדיה, חוקרת מקומית הגיעה לכתובת היעד, אבל דיירי הבית לא היו שם באותה עת. החוקרת דיווחה שהרכב שלהם לא חנה בחניה של הבית ונערמו דברי דואר בתיבה, ומבירור שהיא עשתה עם אחד השכנים עולה שהם בחופשה כרגע.

באופן די טבעי, זה פשוט הצריך ביצוע של מעקב בזמן אחר.

בחלוף הזמן, כשפנינו לאותה חוקרת על מנת לבחון התקדמות בחקירה, הסתבר שהיא לא הגיעה לשם פעם נוספת, מטעם זה שלא דרשנו זאת במפורשות. זה לא היה מובן מאליו עבורה, אפילו שמטרת החקירה לא הושגה. שיטת העבודה שם היא שהלקוח מכתיב את הרצונות המבצעיים שלו.

זאת כמובן רק דוגמא למנטאליות אחת מיני רבות ברחבי העולם. חשוב לדעת את זה מראש.

מה יותר נכון ? משרד חקירות ישראלי או משרד חקירות בחו"ל ?

אנו מודעים לזה שבמקרים מסוימים קיימת יוזמה של הלקוח עצמו להזמין חקירה בחו"ל עם משרדים מקומיים בארץ היעד.

הסיבה היחידה שעולה לי בראש, שלקוח / מזמין חקירה יבצע זאת באופן הזה, הוא מתוך אמונה שככה הוא ישיג את המחיר הטוב ביותר, ללא פערי תיווך, ושיש לו שליטה על המידע שהוא מקבל.

אבל האמת היא, שזה בדיוק הפוך.

מבחינת עלות, כלקוח סופי יש סיכוי רב שתקבלו מחיר גבוה יותר מאשר מחיר שקולגה יקבל. השיקול הוא מאד פשוט. משרד החקירות בחו"ל יודע שהפניה של לקוח הינו חד פעמי, ואילו משרד חקירות ישראלי (קולגה) עשוי להפוך ללקוח קבוע גם לתיקים אחרים.

בנוסף, הם רוצים לשמור לעצמכם את הקשרים הבינלאומיים למקרה שהם יצטרכו בעתיד מידע בישראל, בעלות הוגנת.

ואם זה לא מספיק, הרי שהם יודעים שאנו כאנשי מקצוע, יש לנו הבנה רחבה יותר על הפעולות השונות, וקשה יהיה להם לתמחר לנו משהו בסכום גבוה, שמקצועית נחשב פשוט.

לגבי המידע עצמו:

יש מנעד רחב בין מטרת החקירה לבין הפעולות החקירתיות שניתן לבצע כדי להגיע למטרה. כשלקוח סופי/מזמין החקירה פועל לראשונה במקרים כאלה, הוא אינו בקיא בטווח הרחב שקיים, ועשוי לגלות רק בדיעבד, שהמידע שהוא קיבל אינו תואם את הציפיה שלו. זה נטו חוסר ידע של הלקוח.

לכן, ההמלצה שלנו שתמיד כדאי ורצוי לנהל חקירה בחו"ל דרך משרד חקירות ישראלי.

אם יש משהו, שנכון וכדאי לנצל, זה את המוניטין שרכשנו כישראליים. אנו מזוהים בעולם כיוצאי מערכת הבטחון, ויש לנו גם "גישה" ישראלית. גישה שאומרת שנעשה כל מה שנדרש כדי להתקדם לטובת המטרה, גם אם הדבר נחשב כחשיבה "מחוץ לקופסא" עבור החוקרים המקומיים של חו"ל.

עד כה עשינו חקירות בחו"ל בשלושה אופנים שונים, ומאז למדנו להתאים את דרך הפעולה לגופו של מקרה:

  1. ישנם חקירות בהם הדבר הנכון לעשות הוא לשלוח צוות חוקרים ישראלי לעבודה בחו"ל. באופן זה משרדנו פועל בהתאם לרמת הידע והמקצועיות שלו, ואינו תלוי בגורמים אחרים.

אחד היתרונות הנוספים הוא שבמידת הצורך, אם במקרה מגיע לערכאות משפטיות, החוקרים המעידים הם כאן, בישראל.

החסרון הוא שאין לך עזרה ונוכחות מקומית. אנחנו "זאבים בודדים" בשטח בארץ זרה, ופועלים לפי מידת הבנתנו. זה יכול להיות גם יתרון.

  1. אנו מפעילים מרחוק משרד חקירות מקומי.

הדבר יהיה שונה מארץ לארץ. בעקרון, ככל שהארץ מערבית יותר, ובגלל שקיים ריבוי של פעילות בארצות אלה, נוצרו למשרדנו קשרים קבועים עם משרדים מקומיים, ולכן קל ונוח, להשתמש במקורות מקומיים כאשר יש לנו איתן ניסיון טוב ומוכח.

זה נכון לעשות את זה, יותר בתיקים בהם הנחיצות היא יותר במידע מאשר בהוכחות. זאת למקרה שנצטרך את החוקרים שפעלו להעיד בבית המשפט הישראלי, דבר שעשוי לגרור את הלקוח לעלויות כבדות.

בארצות אחרות, כמו למשל ארצות שנחשבות עולם שלישי, קיימת סכנה אמיתית להשתמש בגורמים מקומיים מחשש של פעילות נגדית סותרת. במקומות כאלה, רמת האתיקה היא נמוכה, וקיים חשש סביר "שימכרו" אותך וידווחו תמורת כסף על הפעילות שלך.

זה לא אומר שלא ניתן לפעול במדינות כאלו, אלה זה אומר שחייבים להתנהל במשנה זהירות, ולקבוע כללי פעולה זהירים כאשר מפעילים גורמים כאלה במדינות אלו.

בשלושים שנות פעילות משרדנו הצלחנו לעבוד בהצלחה בכל סוג של מדינה, וכן במדינות פחות קונבנציונאליות מבחינת מידע כגון לבנון, ברזיל, קפריסין, רוסיה, סין ועוד.

  1. שילוב מנצח – שימוש במשרד מקומי בפיקוח ישראלי.

על מנת להתמודד עם היתרונות והחסרונות שיש בכל אופציה, מצאנו עם הזמן את השילוב המנצח, ושמתאים למרבית המקרים.

משרדנו אמנם נעזר בגורמים מקומיים אבל שולח חוקר כדי שיפקח על הפעילות בשטח.

זאת הדרך לוודא שהחקירה מתקדמת כהלכה, ושמנצלים בה את הגישה הישראלית. זה מקטין לרמה אפסית את הסיכוי "שימכרו" את התיק שלך לצד השני, כי הנוכחות שלנו בשטח מפקחת על זה, ולסיום, במידה והתיק מגיע לערכאות משפטיות, החוקר הישראלי יכול להעיד על הפעילות.

בשביל הדוגמא, בשנת 2007 סאם זיברט, בעל המשרד, טס לסין בעקבות ישראלי שמנהל שם עסק ליהלומים. מכיוון שבאותה עת, לא היו משרדי חקירות פעילים בסין, שכרנו חוקרים מהונג קונג והטסנו אותם לבייג'ין כדי שיוכלו לבצע מעקב אחרי האובייקט שלנו.

עד כמה שהחוקרים היו מיומנים בביצוע המעקב, גילינו שהיכולת שלהם לנצל ציוד טכנולוגי שמיש (כגון ציוד לראיית לילה ומכשירי איכון) הוא קטן, מהסיבה הפשוטה שאין הם עורכים מעקבים רבים בתחום האישות. זו רק דוגמא קטנה של מצב שלא ניתן לצפות או לדעת אותו מראש.

צריך מידע בחו"ל ?

לא להסס להתייעץ איתנו.

נצלו את הידע ונהסיון הקודם שיש לנו במספר רב של ארצות ברחבי העולם, ואת הקשרים הבינלאומיים שלנו.

לשיחה אישית חייגו 03-5322520

אני כאן לרשותכם

השאירו הודעה ואענה בהקדם!

מאמרים נוספים

לרשותכם לאורך כל הדרך

אז מה כבר יכול להדהים חוקר פרטי שכבר ראה הכל ?

עוד רגע תדעו.

עד אז, תנו לי לקחת אתכם למסע מטורף בין שקרים לאמת, בין מרכזי "נשים עובדות" לארכיונים מאובקים משנות החמישים, בין חדרי לידה לבתי קברות, בארץ ובחו"ל. נפגוש קבצנים, נפגוש מיליונרים, ולעיתים נפגוש את שניהם באותו אדם. יחד נפצח את התעלומות ונגלה כמה מהטריקים הסודיים שרק חוקרים פרטיים יודעים.

כאן תגלו כמה מסיפורי החקירות האמיתיים, המרגשים, המצחיקים והכואבים ביותר שתשמעו אי פעם. סיפורים מהחיים ושל אנשים אמיתיים, שאיבדו מישהו יקר והיו חייבים חוקר פרטי כדי למצוא אותו ולעשות לעצמם קלוז'ר בשביל הפצע הפתוח בנפשם.

ויש כאן גם סוד נוסף, ענק, שאפילו אני לא ידעתי עליו. והתפקיד שלקחתי על עצמי בחיים הוא לדעת.

סאם זיברט, חוקר פרטי ובעל משרד חקירות ידוע, כותב טור קבוע בעיתונות מזה 20 שנה. בספר ביכורים זה הוא חושף את פרטי התעלומה המסתורית שליוותה אותו כל חייו.