הדבר הכי בסיסי שלמדתי בתחילת דרכי כחוקר פרטי הוא איתור אנשים. בשנתיים הראשונות שלי במסע המקצועי שלי מצאתי לפחות כמה אלפי אנשים. ברוב המקרים, האיתור עצמו הוא המטרה ומן הסתם יש מקרים אחרים, בהם איתור אנשים הוא רק צעד קטן כדי לשרת אמצעי חקירה גדולים יותר. כך או כך הדבר דורש יכולת ומיומנות.
באופן טבעי, אם איתור אנשים היו משימות שניתנו לי כחוקר פרטי מתחיל, הרי שקל להניח ובצדק שזה לא נחשב לדבר מורכב. בטח ובטח לא לחוקרים פרטיים. לכן זה נלמד בתחילת דרכם המקצועית. יחד עם זאת, ישנם תיקי חקירה, מורכבים ומסובכים ככל שיהיו, ובמידה והאנשים שקשורים וחשובים לחקירה לא יחשפו וימצאו, הרי שהחקירה עצמה לא תצליח. לכן גם לא כדאי להפחית בדבר הקטן הזה. זה בדיוק כמו להשוות את זה לבורג קטן שחסר במכונה כלשהיא.
כמו כן, ודווקא מנקודת מבט של אחד שמצא אנשים רבים בחייו, אני יכול להעיד שמבחינתי יש שלוש רמות קושי של איתור אנשים. רוב האיתורים הינם סטנדרטיים ונחשבים לקלים, גם אם יש הבדלי קושי מתיק לתיק כי לא כל מקרה דומה למשנהו. להערכתי, כל חוקר פרטי יודע לעשות זאת. בנוסף, קיים אחוז מסוים של איתורים שיחשבו לחיפושים מורכבים וקשים, כאלו שלא בהכרח כל חוקר ידע להתמודד איתם. ולסיום, ישנם איתורי אנשים שהם על גבול הבלתי אפשריים. התמזל מזלי, ויצא לי לא אחת להתמודד עם תיקי חקירה שכאלו, שחלק מהמורכבות של החיפוש הייתה קודם לחפש קצה חוט שיוביל לזהותו הנכונה של האדם שמחפשים.
אספר לדוגמא על לקוח שלי, ששלושים וחמש שנים אחורנית בילה זמן קצר עם מישהי, ואחרי שנפרדו חשד שנכנסה ממנו להיריון והיא הסתירה את זה ממנו. הוא מעולם לא הצליח לאמת את זה ורק ענין משפחתי שקרה סמוך לפניה שלו אלי, העיר מחדש את הנחיצות לדעת את זה. הבעיה האמיתית הייתה שהוא לא זכר את שמה והוא ידע רק לכוון אותי לדירה שהם נפגשו פעם באותה תקופה. האתגר האמיתי היה להשיג את השם שלה, וכמו בכל תיק חקירה, לכל מקרה יש את הייחודיות שלו, אלא שגם שאחרי ששמה נחשף בפני, היא הובילה אותי למסע איתור מדנמרק ועד לניו זילנד.
ספר הביכורים שלי, "קלוז'ר" שמו, שזכה לשבחים ולהצלחה רבה מאז הוצאתו לאור, עוסק במספר מקרים אמיתיים של איתור אנשים אבודים, שהייתי חייב למצוא כדי לרפא את ה"פצע הרגשי" הפתוח של לקוחותיי שכל משאת נפשם הייתה לסגור מעגל. גם המקרה של ניו זילנד מופיע שם בפנים. מי שטרם קרא את הספר שלי עתיד לגלות שם למה הנושא הספציפי הזה של חיפוש אבודים כל כך קרוב לליבי ומדוע בחרתי שדווקא הוא יהיה הספר הראשון שלי.
על אף שיש לי מיומנות רחבה מאד באיתור אנשים המשרד שלי לא ממש עוסק בזה באופן רגיל ושוטף. למעשה, על מנת שאקח על עצמי משימה שכזאת, התנאי הבסיסי הוא שמשרדי חקירות אחרים כבר כשלו בניסיונות החיפוש הזה. אני מתמקד אך ורק בחיפוש של תיקים שנחשבים למורכבים וקשים ומעלה. למען הסר ספק, זה לא ענין של יהירות והתנשאות, אלא יותר ענין של לוגיסטיקה תפעולית.
כמו כן, בשנת 2020 יסדתי מיזם חברתי ייחודי באמצעות קבוצת פייסבוק שנקראת אף היא "קלוז'ר", בו אני, יחד עם רבים וטובים שהצטרפו אלי למיזם, עוזרים לזולת למצוא קצה חוט אל חברים מהעבר ללא כל תמורה כספית. הדגש הוא על חברים בלבד וכשהחיפושים עצמם קלים ולא דורשים השקעה מיוחדת.
הצורך באיתור אנשים אינו מוגבל רק לרחבי ישראל, וישנם חקירות שדורשות חיפושים בכל מיני מקומות בעולם. ההתעסקות עם זה בחו"ל שונה מאשר בישראל. מדובר על אמצעי חקירה שונים לחלוטין, ורוב המידע אנו אוספים מרחוק דרך האינטרנט ובאמצעות מאגרי מידע בחו"ל, במדינות שיש כאלה. על אף כל זאת, במקרים רבים, אנו מסתייעים בקולגות שלנו מעבר לים, כדי להשלים את המשימה. מה שהם יודעים לעשות שם, אנחנו לא בהכרח יודעים לעשות מכאן. ובלי קשר, עדיין חשוב לדעת להתנהל מול הגורמים הללו בחו"ל.
לרוב, החסרון היחידי שאני מודע אליו, שחייבים לעשות קודם מאמץ מודיעיני כדי לדעת את ארץ היעד שבו בכלל צריך לחפש את האדם. באופן טבעי זה לא סביר לחפש מישהו בכל המדינות, אלא חייבים למקד את זה.
בקיצור, איבדתם מישהו ? האני מאמין שלי אומר שאפשר למצוא כל אחד. ההבדל תמיד יהיה בזמן, השקעה או כסף, אבל זה אפשרי ביותר.